Filozof DEMOKRİTOS'dan seçme sözler, Filozofluğa özeniyorsanız her tarafda filozofluğunuzu belli etmek için
msn nickleri olarakta kendinizi ifade edebilirsiniz.
1-Hekimlik bedenin kötülüklerini, bilgelik ruhun kötülüklerini iyileştirir.
2-Cinsel edim kısa süren bir inmedir:cinsel edimde insan, insan olmaktan çıkar, insan olmaktan uzaklaşır, insan olmaktan ayrılır birdenbire bir darbe yemiş gibi.
3-Doğa ve eğitim birbirine yakındır. Çünkü eğitim insanı dönüştürür, bu dönüşümle insanda ikinci bir doğa yaratır.
4-Sözlerime kulak verseler, sözlerimi anlasalar, çok zaman şerefli insanlar olarak davranacaklar ve böylece bir çok kötü eylemden uzak durmuş olacaklar.
5-Ruhun iyiliklerini aramak kutsal iyilikleri aramaktır; bedenin iyilikleriyle yetinmek insanî iyiliklerle yetinmektir.
6-Ödev insanı adaletsiz olmaktan engeller; en azından, kendi adaletsizliğine sahip çıkmaktan engeller.
7-îyi insan olmalı ya da iyi insanlara benzemeye çalışmalıyız.
8-İnsanı mutlu kılan ne bedensel güçlükler ne zenginliklerdir, insanı mutlu kılan
dürüstlük ve sakınıklıktır.
9-Yanlışlardan sakın; korkuyla değil, ödev duygusuyla.
10-Mutsuzluk içinde doğru düşünmek ne güzel şeydir.
11-Utanılası eylemlerinden pişmanlık duymak yaşamını kurtarmaktır.
12-Adaletsizlik eden kişi adaletsizliğe uğrayan kişiden daha mutsuzdur.
13-İnceliksiz davranışa dingilikle katlanabilmek gönül yüceliğidir.
14-Yasaya, yetkeye, daha yaşlıya öncelik vermek görev duygusuna sahip olmaktır.
15-Sizin için değersiz olan birinin sizi yönetmesi sıkıcıdır
...
16-Zenginliklere kesin olarak egemen olan birinin sizi yönetmesi sıkıcıdır.
17-Zenginliklere kesin olarak egemen olan kişi iyi insan olamaz.
18-İnandırma yolunda söz altından daha ağırdır.
19-Akıllı olduğuna inanmış birini akıllı kılmaya çalışmak boşa vakit harcamaktır.
20-Birçok insan akıllılığın ne olduğunu bilmediği halde akıllıca bir yaşam sürdürür.
21-Kalabalıklar mutsuzluk içinde bilgeleşir.
22-Konuşmaya değil eylemde bulunmaya ve erdemli davranmaya harcamalıyız tüm çabamızı.